DEKK TIL EL-BIL MED LAV RULLEMOTSTAND OG STØY MÅ OGSÅ HA GOD DRENERING

Posted by:tire specialist1

NYTT AVSTIVET VINTERDEKK FOR ELBIL MED GOD DRENERING OG RULLEMOTSTAND 

Rekkevidden på el-bil er mest kritisk om vinteren fordi batteriene bilr mindre effektive i kaldere temperaturer, vi bruker mer energi til oppvarming og vi kjører mye mer på våte veier, med og uten slaps. Man kan oppleve en kraftig reduksjon av rekkevidden hvis man kjører med tradisjonelle vinterdekk som skyver vannbølge foran dekket. De fleste vinterdekkene som har blitt markedsført innpakket i reklamedekktest, mangler drenering for vann og slaps. Rundetider på isbane i kuldegrader er vektlagt som viktigste egenskaper, og resultatet er at mange kjøper de absolutt dårligste dekkene for vinterforhold som våt veibane med slaps, som vi faktisk kjører daglig på gjennom vinteren. Spesielt viktig er dette for el-bil, som brukes i hovedsak i byene.

vinterdekk-til-elbil-anbefalinger

VÅT GREP OG DRENERING MOT VANNPLANING ER VIKTIGE EGENSKAPER FOR SIKKERHET OG ENERGIFORBRUK FOR ELBIL

Om vinteren kjører vi mest på våte salte veier, og med høy fart i vann og slaps  er risikoen for ulykker størst. Når vi en sjelden gang kjører på snø og is, kjører man mer forsiktig og de fleste gode myke naturgummidekk er gode nok. Langsgående vintermønster med myk nordisk gummi bremser bra også på is og snø. Sideveis blir egenskapene litt dårligere, men det er bremseegenskapene som er de viktigste. For de fleste er det viktigst at bilen stopper på kortest mulig distanse og at den også kommer opp bratte bakker med is og harpakket snø. Frigus EV er spesialistert vinterdekk for elbil, og har optimalistert disse egenskapene med sin nordiske myke gummiblanding, retningsstabilitet og drenerende dekkmønster.

DEKK TIL ELBIL MED GODT VÅT GREP OG DRENERING KAN OGSÅ HA LAVESTE RULLEMOTSTAND

Man kan bli grundig forvirret av EU-verdiene når vi kontrollmåler virkelig støy og rullemotstand på ulike elbiler på norsk asfalt. Det viser seg at EU-verdiene på svært mange europeiske dekk er kraftig overdrevet i forhold til produsenter utenfor EU. Dette samstemmer med ''dekktester'' som markedsføres som produktinformasjon. De minst egnede produktene fremstilles som de beste og man bruker begreper som testvinnere og premiumdekk.

FORSKJELL I RULLEMOTSTAND PÅ DEKK TIL EL-BIL ER STOR, OG EU-VERDIENE AVVIKER FRA VIRKELIGE MÅLINGER

Nedenfor har vi laget en enkel rapport på rullemotstandsmålinger for dekk til el-bilen Tesla Model S, hvor vi har testet vårt mest anbefalte vinterdekk mot vinterdekket som Tesla leveres med fra forhandler. Vi ser at det er store forskjeller i rullemotstand på tørr asfalt. De største forskjellene vil likevel være på våt asfalt hvor vannet dreneres gjennom dekket, mens vannet på dekk uten drenering vil skyves foran dekket og i større hastigheter løfte dekket slik at vannplaning inntreffer.

Du kan gå direkte til konfiguratoren ved å bruke hurtiglinkene nedenfor, og gjerne les anbefalingene i artiklene som du ser på venstre side. Finner du ikke bilen din nedenfor kan du gå tilbake til hovedsiden.

Products list